Köttfärsspett med tomatsås och kamutvete

Foto: Tina

449 kcal/portion med kamutvete

4 portioner

Köttfärsspett:

  • 500 g Nötfärs max 15%
  • 1/2 gul finhackad lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 kr svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 3 krm spiskummin
  • 1 tsk olja

Tomatsås:

  • 1 burk krossade tomater (gärna mutti)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk olja
  • 1 gul finhackad lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 msk vitt matlagningsvin
  • 1 msk oregano
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • 2 dl kamutvete
  • ruccolasallad
  • 1 pkt gula coctailtomater
  • 1 röd strimlad lök
  • 8 st blötlagda grillspett

Gör så här:

  1. Tomatsåsen: Fräs löken och vitlöken i oljan. Tillsätt tomat, buljong, tomatpuré, matlagningsvin, oregano. Låt puttra minst 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till spetten. Dela färsen i 8 bitar och forma färsen runt spetten. Klipp av spetten en bit ifall del är långa.
  3.  Sätt ugnen på 225 grader grillvärme och grilla översta delen av ugnen i ca 10-15 minuter. Vänd på spetten efter halva tiden.
  4. Koka kamutveten enligt anvisning.

Recept lagat av Tina

Kommenar:

Tina: Denna rätten funkade bra hos min familj då barnen tyckte det var roligt att få hålla och äta grillspetten med händerna. Tomatsåsen blev en succe och lillkillen åt den utan tillbehör.

Annonser

One Response to Köttfärsspett med tomatsås och kamutvete

  1. Lotta skriver:

    Dagens lunch för oss! Fast med quinoa istället för vete, då vi har glutenintolerans i familjen.
    Mycket smaskigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: