Fläsk stroganoff

Foto: Tina

447 kcal/portion med potatis och turkisk yoghurt

4 portioner

  • 500 g fläskfilé
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk flytande margarin
  • salt och peppar
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde max 15%
  • 1 köttbuljongtärning

Tillbehör: 800 g potatis, saltgurka, valfri sallad, 1/2 dl turkisk yoghurt 3,5%

Gör så här:

  1. Koka potatisen.
  2. Skär köttet i mindre strimlor. Finhacka löken.
  3. Stek köttet ett par minuter i matfettet. Lägg i lök och champinjoner i slutet och låt stekas med.
  4. Krydda med kryddorna, lägg i senap och chilisås, vatten och grädden.
  5. Koka 10 minuter, Lägg på en klick turkisk yoghurt, servera med potatis, saltgurka och valfri sallad.

Recept lagat av Tina

Kommentar:

Tina:  I vanliga fall gör vi en vanlig biff stroganoff med strimlat nötkött. Denna grytan är verkligen jättegod och funkar i hela familjen. Går fort, passar bra både vardag som helg och tillbehören kan varieras

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: