Vegetarisk Gulaschsoppa

Foto: Tina

210 kcal/portion (utan bröd)

4 Portioner

  • 5 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 paprika i olika färger
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk kummin
  • 1/2-1 tsk sambal oelek (om man gillar stark mat)
  • 1,2 liter vatten
  • 1,5 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 dl persilja
  • 2 dl matyoghurt 

Gör så här:

  1. Skala potatis och dela dem i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök.
  2. Skär paprikan i mindre bitar.
  3. Fräs grönsakerna i oljan.
  4. Rör ner tomatpuré, kummin och ev sambal oelek.
  5. Häll på vatten och buljongtärning och låt soppan koka 10-15 minuter.
  6. Vispa lite så soppan blir sönderdelad.
  7. Servera soppan med en rejäl klick matyoghurt och strö persilja över.
  8. Servera ciabattan till.

Tiibehör: 1/2 ciabatta, 1 msk mjukost max 20%

Recept lagat av Tina

Kommentarer:

Tina: Soppor kan ju variera sig i all oändlighet beroende vad man har hemma och är tyvärr något jag äter sällan här hemma. Hittade receptet på arla och gjorde ngn liten ändring. Denna soppan är billig i points och ger möjligheter att lyxa till med något gott tillbehör som i mitt fall ciabatta.  Smakade helt ok och kan tänka mig att den blir jättegod om man tar i lite korvslantar av någon smakrik korv eller köttfärs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: