Provensalsk örtkyckling

444 kcal/portion med ris

4 Portioner

  • 500 g Kycklingfilé
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk olja
  • 2 krm salt
  • peppar
  • 1 gul lök
  • 400 g kantareller eller champinjoner (går även bra med konserverade)
  • 200 g rotselleri
  • 200 g morötter
  • 500 g krossade tomater
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 lagerblad

Tillbehör: 2,5 dl okokt ris, Broccoli

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning.
  2. Skär kycklingfileérna i bitar. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med oregano, timjan och hälften av oljan. Marinera i 30 minuter.
  3. Häll resten av oljan i en stekpanna med beläggning. Bryn kycklingen så att den får fin färg. Salta och peppra.
  4. Hacka löken fint, ansa och skär svampen i bitar och låt det fräsa med kycklingen några minuter.
  5. Skala rotfrukterna och skär dem i tärningar. Tillsätt dem tillsammans med tomater, buljongtärning, vatten och lagerblad.
  6. Låt koka ca 10 minuter. koka inte rotfrukterna för mjuka.
  7. Servera kokt ris och broccoli till.

Recept lagat av Rita

Kommenarer:

Rita: Hittade detta recept i en av mina otaliga kokböcker och har provat det. Tyckte det var väldigt gott och ger mycket mat för lite propoints. Det ger ju faktiskt utrymme för något gott efteråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: