Kyckling med fruktig quinoasallad

Foto: Ingela

340 kcal/portion

4 portioner

  • 4 st Kycklingfileér a´125g

Marinad:

  • 4 msk sweet chili
  • 2 msk soja
  • 2 klyftor vitlök
  • dragon

Sallad:

  • 2 dl quinoa
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 dl kidneybönor, kokta eller konserverade
  • 1 färsk mango
  • 1/2 färsk ananas
  • 1 gul lök
  • 1 lime
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek

Dressing:

  • 2 dl mini fraiché 5%
  • 2 msk sweet chili
  • 2 klyftor vitlök, pressad
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Blanda ihop marinad och pensla kycklingen.
  2. Stek i ugnen 225c i ca 30 minuter.
  3. Koka quinoa med buljongtärningen i 4 dl vatten ca 20 minuter.
  4. Hacka mango och ananas i cm stora bitar och löken ännu mindre.
  5. Riv och pressa limen. Blanda allt till salladen
  6. Blanda dressingen och njut av måltiden

Recept lagat av  Ingela

Kommentarer:

Ingela: Jag hittade ett intressant recept på nätet, efter att ha ändrat nästan allt i receptet så blev det så här! Jag är supernöjd med salladen som får smaklökarna att minnas sommaren. Kan bara föreställa mig hur ljuvlig den kommer att vara till en grillad bit kött i vår, om den kommer någon gång.

2 kommentarer till Kyckling med fruktig quinoasallad

  1. Lotta skriver:

    Vår fredagsmysmat! Jättesmaskigt! Ska bjuda på detta när vi firar påsk här hemma! Gillar era recept jättemycket och är grymt tacksam för det jobb ni lägger ner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: