Kokosfisk med saffran

374 kcal/port

4 port

  • 500 g sej eller annan fiskfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk ideal mjöl eller maizena
  • 2 dl lätt kokosmjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 pkt saffran (0,25g)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st paprika valfri färg

Tillbehör: 2 dl basmatiris,

sallad:

  • ca 100 g ruccola
  • ca 10 cm gurka
  • 4 st soltorkade tomater (blötlagda)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk solrosfrön
  • 1 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Dela fisken i 4 bitar och salta.
  2. Blanda ihop yoghurt, vetemjöl, kokosmjölk, buljong, saffran och sambal oelek i en låg gryta eller alt stekpanna med lock.
  3. Koka upp och lägg ner fisken. Låt sjuda under lock på svag värme 6-7 minuter.
  4. Lägg i paprikan som är skuren i avlånga bitar mot slutet.
  5. Blanda ihop ingredienserna till salladen. Häll i olivolja, salta och peppra. Rör om.
  6. Servera med det kokta riset

Recept lagat av Hanna

Kommentar:

Ingela: Supergod!!! Den kommer att lagas igen *L*

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: