Hannas Kyckling med bacon och vitt vin

404 kcal/portion med ris

4 Port

  • 4 st Kycklingfileér
  • 4 skivor Bacon
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 tsk margarin
  • 3 klyftor Vitlök
  • 1 dl Matlagningsgrädde 15%
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar

Tillbehör:

  • 2 dl okokt Ris
  • 1 pkt färska sockerärtor
  • ruccolasallad
  • flingsalt
  • 1 pkt coctailtomater

Gör så här:

  1. Banka ut kycklingfileérna en aning och rulla en baconskiva runt varje filé.
  2. Bryn den runt om så den får en fin färg och häll sedan på vin och grädde.
  3. Pressa i vitlöken och salta och peppra
  4. Låt detta puttra i stekpannan med lock ca 20 min,
  5. Under tiden koka ris och snabbkoka sockerärtorna. Blanda sockerärtorna med ruccolasallad, tomater och en aning flingsalt.
  6. Servera med kokt ris och grönsakerna.

Recept lagat av Hanna

 Kommentarer:

Tina: Dotterns första kommentar var ”det här var världens godaste kyckling i hela världen. Jag själv är inte jätteförtjust i vitt vin och tog i 2 dl matlagningsgrädde i vinet, och maträtten blev godkänd av mina smaklökar. Var en enkel och smidig vardagsrätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: