Fullkornspaj med ost och skinka

Foto: Tina

325 kcal/portion utan tomat och basilika creme fraiche ( 1 dl 150 kcal)

4 Portioner

Pajdeg:

  • 150 g Kesella 10%
  • 2 dl Dinkelmjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk flytande margarin till formen

Fyllning:

  • 3 Ägg
  • 3 dl Lättmjölk
  • salt, peppar
  • 100 g rökt Skinka
  • 1 dl Purjolök i tunna skivor
  • 4 st strimlade, soltorkade tomater utan olja
  • 2 dl riven Ost max 17%

Tillbehör:  2 dl lätt creme fraiché tomat och basilika 13%, Isbergssallad, Tomat, Gurka, Paprika, Röd lök

Gör så här:

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila minst 30 minuter i kylskåpet.
  2. Smörj pajformen och kavla ut degen så den passar formen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga degen och förgrädda ca 10 minuter.
  4. Vispa samman mjölk och ägg. Salta och peppra. Lägg resten av fyllningen i pajskalet och häll över äggsmeten.
  5. Grädda klart ca 20 minuter och låt vila en stund.
  6. Servera med en blandsallad och creme fraichén.

Recept lagat av Tina

Kommentarer:

Tina: När dottern på 3,5 tog första tuggan utbrast hon mums vilken god paj du har gjort. Ta gärna en smakrik ost vilket gör en stor skillnad i smaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: